Schaatsen

Schaatsen bij de Limmer IJsclub

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Ook kun je je inschrijven voor het marathonschaatsen. Voor ieder wat wils!  

Leren schaatsen is leuk en het plezier in schaatsen neemt alleen maar toe naarmate je de techniek beter beheerst. Daarom biedt de Limmer IJsclub gedurende het hele seizoen schaatslessen aan voor alle leeftijden op alle niveaus. Dus of je nu voor het eerst de ijzers onderbindt of van plan bent wedstrijden te gaan rijden, het lesprogramma biedt altijd een geschikte groep voor jou. Voor de jeugd geldt dat de groepen in eerste instantie worden samengesteld op basis van leeftijd en daarna op basis van niveau.

Spelenderwijs leren schaatsen onder  leiding van Yaelle, Anita en de hulp van Nadine en Julia op de zaterdagochtend.

De (neo)senioren rijden echt al hard. Veel van hen rijden ook wedstrijden maar er zijn er genoeg die het vooral doen om de techniek steeds beter onder de knie te krijgen.

Kan je al schaatsen en wil je leren wedstrijdschaatsen? Dan stroom je door naar het pupillen- en juniorenschaatsen.

Er is een heel grote groep liefhebbers bij de IJsclub actief die verslingerd zijn aan het gevoel van lekker schaatsen. Zij zijn iets minder competitief ingesteld maar nog zeker serieus met de sport bezig.

Jeugdschaatsen

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar bieden wij het jeugdschaatsen aan. Doel is om zoveel mogelijk kinderen enthousiast voor het schaatsen te maken én om te houden. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op niveau. Zo is er plaats voor kinderen die het ijs nog moeten leren kennen en voor kinderen die het schaatsen al aardig onder de knie hebben. Voor kinderen die het schaatsen al vrij goed beheersen wordt meer getraind op behendigheid en het behalen van snelheid. Het is zelfs mogelijk om mee te doen aan een echte wedstrijd! Twee keer per seizoen wordt er namelijk een echte wedstrijd georganiseerd voor de jeugdschaatsers. De lessen vinden plaats op de zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00

Opgeven of proberen?

Wil je meedoen met het jeugdschaatsen? Stuur dan een mailtje naar Yaelle Vleugel.  Je kunt kiezen om een half seizoen of een heel seizoen mee te doen. Gezellig dat je mee komt doen!

Meer video’s zien? Kijk op ons YouTube kanaal

Pupillen en Junioren schaatsen

Heb je het schaatsen al goed onder de knie dan kun je doorstromen naar het pupillen en junioren schaatsen. Veel pupillen zijn afkomstig vanuit het jeugdschaatsen. Er wordt geschaatst met veel plezier. De schaatstechniek wordt verbeterd en er wordt aan de snelheid gewerkt. Ook stomen we je klaar om wedstrijden te kunnen rijden. Je gaat pas wedstrijden rijden als je daar zelf aan toe bent. Als je wedstrijden wilt gaan rijden kun je meedoen aan de clubwedstrijden en de categoriewedstrijden. Als je een hele goede rijder bent wordt je zelfs gevraagd om onze club te vertegenwoordigen tijdens interclubcompetities. De pupillen en junioren kunnen rijden op zaterdagochtend van 07:45 tot 08:45 of op maandag van 17:30 tot 18:35. (Ervaren rijders kunnen in overleg met de trainers eventueel ook aansluiten op de donderdagavond of maandag op een later uur)

NB: Op zowel de maandag als de zaterdag rijden er ook enkele ouders mee op het trainingsuur. Wel zo leuk om samen met je kind op het ijs te kunnen staan.

Opgeven of proberen?

Wil je je opgeven voor het pupillen of juniorenschaatsen of meer informatie en een keer kijken of het iets voor je is? Neem dan even contact op onze ledenadministratie. Pieter, Ronald en Bart zien je graag aansluiten.

Meer video’s zien? Kijk op ons YouTube kanaal

Seniorenschaatsen

Binnen onze vereniging zijn flink wat leden actief die trainen voor het rijden van wedstrijden. Tijdens de trainingen komen alle facetten van het langebaanschaatsen aan bod; starten, sprintafstanden, lange afstanden. Als rijder kan je zelf kiezen op welke afstanden je uit wenst te komen doordat je jezelf inschrijft voor de wedstrijden. Er zijn ook aardig wat leden die wel deelnemen aan de trainingen voor het langebaanschaatsen maar niet deelnemen aan de wedstrijden. De senioren trainen op maandag het tweede uur van 18:50 tot 19:55, maandag het derde uur van 20:10 tot 21:15 en op donderdag van 18:15 tot 19:20.

Opgeven of proberen?

Wil je je opgeven voor het seniorenschaatsen of meer informatie en een keer kijken of het iets voor je is? Neem dan even contact op onze ledenadministratie. Piet, Marco en Jan zien je graag aansluiten.

Meer video’s zien? Kijk op ons YouTube kanaal

Toerschaatsen

De toerschaatsers vormen de grootste groep binnen onze vereniging. Dit zijn de rijders die ontzettend veel plezier beleven aan het schaatsen maar niet (meer) de ambitie hebben om internationaal door te breken. Veel van de leden die deelnemen aan de toerschaattrainingen vertrekken in het winterseizoen naar de Weissensee in Oostenrijk en gebruiken de toerschaatsuren om zich daar op voor te bereiden. Bij het toerschaatsen rijden veel ervaren oude rotten maar ook voor de enthousiaste starters hebben we zeker een plek bij het toerschaatsen. De trainingen van het toerschaatsen worden weer begeleid door onze ervaren trainers die naast de conditie ook veel aandacht besteden aan de schaatstechniek. 

Er zijn twee verschillende toerschaatsmomenten in de week. Op de woensdagochtend van 09:15 tot 10:15 wordt er tijdens het publieksuur training gegeven aan een grote groep toerrijders. Op de maandagavond is er van 21:30 tot 22:30 een speciaal toerschaatsuur. 

Opgeven of proberen?

Wil je je opgeven voor het toerschaatsen of meer informatie en een keer kijken of het iets voor je is? Neem dan even contact op onze ledenadministratie. Piet, Pieter, Paul, Arie en Bart zien je graag aansluiten.

Meer video’s zien? Kijk op ons YouTube kanaal

Langebaan en/of marathon?

Als het je leuk lijkt om wedstrijden te gaan rijden dan kan je meedoen aan zowel de langebaan wedstrijden als aan marathonwedstrijden. Er zijn verschillende langebaanwedstrijden waar je als rijder van de club aan mee kunt doen:

  • Clubwedstrijden, samen met je clubgenoten (en de collega’s van Castricum en Uitgeest) wedstrijden rijden op de zaterdag- of zondagavond.
  • De baancompetitiewedstrijden, strijden tegen rijders van ALLE clubs die trainen op de baan van Alkmaar. Je verzamelt daar pu8nten voor het eindklassement. Het lijkt wel een beetje op de world-cup
  • Interclub competities, speciale wedstrijden waar je door de trainers voor wordt gevraagd
De Limmer IJsclub heeft altijd een hoop sterke marathonrijders in haar gelederen gehad. Deze marathonrijders hebben zonder uitzondering dit allemaal geleerd op de vrijdagavond competitie. In diverse categorieën strijden de rijders tegen elkaar. Je wordt er enorm sterk van en hoe leuk is het om je krachten te meten met anderen in een peloton. Op de site van de marathon competitie is meer informatie te vinden.