Info

Diverse informatie

Op deze pagina proberen we je te helpen met vragen die je wellicht hebt. Het kunnen vragen zijn over je inschrijving, je trainingsuren, het gebruik van de website, het rijden van wedstrijden, het gebruik van onze transponders…etc. 

 

Contactinformatie

Zoekt u contact met de Limmer IJsclub? Iemand nodig van de ledenadministratie, de trainers of ons bestuur?

Ledenadministratie

Saskia is onze rots in de branding bij de ledenadministratie. Vragen over je inschrijving, abonnementen of proefschaatsen? ledenadministratie@limmerijsclub.nl

Bestuur

Jeroen van Vliet (voorzitter@limmerijsclub.nl) en Kees Verlaan (cj.verlaan@limmerijsclub.nl) vormen samen het bestuur van onze vereniging.

Jeugdschaatsen

Yaelle Vleugel is de trainster die bij ons het jeugdschaatsen coördineert. Vragen over de lessen of een keer aan afspraak maken voor een proefles? Jeugdschaatsen@limmerijsclub.nl.

Website

Vragen over de website, inlognamen, wachtwoorden of kunt u iets niet vinden? Laat het gerust even weten aan onze webmaster@limmerijsclub.nl.

De trainers

De trainers van de Limmer IJsclub nodig? Marco, Pieter, Piet, Paul, Jan, Arie, Yaelle, Anita, Ronald en Bart zijn bereikbaar via het E-mailadres van Bart. b.de.wolf@limmerijsclub.nl. Bart speelt uw vraag voor de trainer zo snel mogelijk door.

Wedstrijden rijden, hoe regel ik dat?

Lijkt het je leuk om mee te gaan doen aan wedstrijden. Dan zijn 3 stappen die je moet doorlopen voordat je daaraan mee kunt doen. 

Laat aan ons weten dat je wedstrijden wilt rijden

Dat doe je door te mailen naar de ledenadministratie. De ledenadministratie vraagt dan een officieel relatienummer voor je aan bij de KNSB. Daarna ontvang je van de KNSB een mail waarna je kunt inloggen bij de KNSB voor stap 2.

Schaf een wedstrijdlicentie aan

Als je de inloggegevens hebt ontvangen van de KNSB kun je daar inloggen. Dan kom je in de mijn.knsb.nl omgeving. Daar schaf je een wedstrijdlicentie aan. Die licentie is vanaf aanschaf een jaar geldig en daarmee kun je je inschrijven voor wedstrijden

Schrijf je in voor de wedstrijden

De laatste stap is wedstrijden uitkiezen die je wil gaan rijden. Welke wedstrijden er in een seizoen worden georganiseerd staat altijd te lezen op onze website. Inschrijven doe je op de website inschrijven.schaatsen.nl. Daar schrijf je je in met je KNSB relatienummer.

We hebben alle stappen iets uitgebreider voor jullie op papier gezet. De eerste keer een wedstrijdlicentie regelen is namelijk best een beetje een gedoe. Als je de stappen in dit document  Uitleg wedstrijden rijden  volgt kan er bijna niks fout gaan. Bij vragen mag je altijd contact opnemen met de ledenadministratie.

En dan verder?

Ga je gewoon lekker meedoen aan de wedstrijden. Dat is de eerste keren best een beetje spannend. Wanneer moet je nu precies naar de start, hoeveel rondjes kun je inrijden, mag je na je wedstrijd weer van het ijs af? De trainers zijn op het ijs en helpen je met al deze zaken. Het enige dat je niet moet vergeten aan te schaffen zijn wedstrijdbandjes. Die kun je kopen bij de winkel bij de IJsbaan. Als je een eerste keer een wedstrijd gaat proberen kun je voor een keer wel bandjes lenen van de trainer.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Contributie

Om lid te worden van onze club betaal je contributie. Contributie betalende leden kunnen aansluiten bij alle trainingen zoals de koekoektraining, de duintraining, het skeeleren of het fietsen. Je kunt ook aansluiten bij het toerschaatsen op de woensdag als je zelf verder de toegang tot de baan betaalt.

Tot 12 jaar betaal je €10,-. Ben je tussen 12 en 18 dan betaal je €30,-. Volwassen leden betalen €80,-.

Abonnement

Ga je trainen op de ijsbaan dan regelen wij een schaats abonnement voor je. De abonnementsaanvraag verloopt via de SFA.


Voor het eerste abonnement zijn de kosten als volgt. Tot 12 jaar betaal je €137,-. Ben je tussen 12 en 18 dan betaal je €167,-. Volwassen leden betalen €236,-.
Per volgend trainingsuur betaal je respectievelijk €86,-/€86,-/€110,-.

Wedstrijdlicentie

Als je besluit om wedstrijden te gaan rijden dan komen daar nog kosten bij voor een wedstrijdlicentie. Die kosten betaal je aan de KNSB.


Tot 12 jaar betaal je €12,69. Tussen 12 en tot 18 jaar betaal je €28,62. Vanaf 18 jaar betaal je €47,52Lid worden of proefschaatsen?

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden? Dan kun je direct naar het aanmeldformulier. Daar vul je je eerste gegevens in. Daarna nemen we via de mail even contact met je op om je wensen met je af te stemmen. Leden die zich inschrijven voor het pupillen, junioren, senioren of toerschaatsen blijven lid tot wederopzegging. De contributie en de kosten voor de schaatsabonnementen worden (bij sterke voorkeur) via automatische incasso afgeschreven. De jeugdschaatsleden zijn een bijzondere categorie binnen onze vereniging. Zij “kopen” elk seizoen een lespakket en hoeven dus ook geen contributie te betalen.

Wil je een keer meetrainen om te kijken of het schaatsen bij de Limmer IJsclub iets voor je is? Dat kan altijd geregeld worden. Neem even contact op met de ledenadministratie. Zij brengen je in contact met de trainer van het gewenste trainingsuur om een afspraak te maken om een keer langs te komen.

Clubkleding

We hebben bij de club een assortiment clubkleding. Je hebt de keuze uit een schaatsjas, een wedstrijdpak (met capuchon), een marathonpak (zonder capuchon), een wielerbroek en een sportshirt.

De clubkleding hebben we niet op voorraad en kunt u alleen bestellen voor aanvang van het seizoen in september. De leden krijgen in de nieuwsbrief bij de start van het seizoen altijd de aanbieding om de nieuwe clubkleding te bestellen. Van de schaatsjassen hebben we meestal wel wat extra voorraad en daarvoor kunt u contact opnemen met Bart de Wolf.

De prijzen voor de diverse kleding zijn als volgt: 

  • schaatsjas €15,- (zeer voordelig dankzij onze sponsoren!)
  • beide schaatspakken zijn €75,- (ook dankzij de sponsoren)
  • loopshirt €20,-
  • wielertenue €50,-

De website

Opzoeken speedskatingresults Id

Op je profielpagina zie jij jouw persoonlijke records en beste seizoenstijden staan als je wedstrijdrijder bent. Om deze tijden weer te kunnen geven moet je in jouw profielpagina je Id invullen van speedskatingresults.com.

  1. Ga naar de website  speedskatingresults.com
  2. Klik op skaters en vul je eigen naam in
  3. boven in de adresbalk staat nu achter het laatste = teken jouw Id
  4. Vul dit Id in op je persoonlijke profielpagina en klik op de knop bijwerken

De MyLaps transponders

Bij de Limmer IJsclub hebben we drie MyLaps transponders die je kunt lenen tijdens de trainingen. Die transponders tellen niet alleen het aantal rondjes maar leveren je na een training een schat aan informatie. Deze informatie kun je verreweg het beste bekijken door naar de Site van Luc Vinkenvleugel, de Vinksite te gaan. Ook als je zelf een eigen transponder hebt is dit de beste plek voor jouw data.