Veel gestelde vragen

Selecteer een vraagcategorie

Vragen over uw aanmelding als lid van onze club. Informatie over de abonnementen.

Jazeker! Onze leden komen uit Limmen, Akersloot, Heiloo, Castricum en Alkmaar. We zijn een regionale sportvereniging.

Ja, dat kan. Er is een groot aantal leden dat een abonnement heeft via de Limmer IJsclub om de techniek van het schaatsen beter onder de knie te krijgen. Wedstrijden rijden is dan ook niet verplicht. Voor diegenen die het wel leuk vinden om hun eigen prestaties te kunnen vergelijken met anderen hebben we een wedstrijd abonnement.

Kies boven in het menu voor "Aanmelding". U ziet dan een aanmeldformulier waarop u de eerste aanmeldgegevens invult en verstuurt. Uw aanvraag wordt dan gecontroleerd door de ledenadministratie en zij activeren dan uw aanvraag. U ontvangt daarvoor een E-mail waarmee u als lid kunt inloggen op de site en zelf uw eigen abonnement kunt beheren door de juiste selecties aan te geven in uw eigen persoonlijke omgeving.

Dat hangt af van een hoop factoren.

 • Ben je jeugdlid of volwassen lid?
 • Ga je enkel trainen of ook wedstrijden rijden?
 • Op welk uur in de week ga je schaatsen?
 • Hoeveel uren in de week ga je trainen?

Alle leden van de club betalen contributie waarmee ze recht hebben om deel te nemen aan de conditietrainingen en zomersporten van de club als het lopen, fietsen en skeeleren. Als een lid ook schaatstrainingen wil gaan volgen dient met een schaatsabonnement aan te schaffen. Een compleet overzicht van de kosten die zijn gekoppeld aan een lidmaatschapo en abonnement van de club zijn te vinden in het overzicht met de tarieven. (klikken!)

Vragen over het inschrijven en deelnemen aan wedstrijden

Voor het rijden van wedstrijden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben in DEZE BIJLAGE nog even de belangrijkste informatie over het rijden van wedstrijden op een rijtje gezet voor je.

 

 • Je moet een lidmaatschap aanvragen bij de Limmer IJsclub.

Bij het lidmaatschap ga je contributie betalen aan de vereniging en kun je meedoen aan een aanatal activiteiten van de club waar je geen extra abonnement voor hoeft aan te vragen. Om wedstrijden te rijden vraag je een trainingsuur aan bij de club en vult in dat je dat uur gaat trainen om wedstrijden te gaan rijden. Een wedstrijdabonnement.

 • De club moet jou aanmelden bij de KNSB als wedastrijdrijder

Doe dit door een mail te sturen naar ledenadministratie@limmerijsclub.nl en aan te geven dat je van plan bent om wedstrijden te gaan rijden.

 • Je moet een ZELF een licentie aanvragen bij de KNSB

Om wedstrijden te mogen rijden heb je van de KNSB ook nog een wedstrijdlicentie nodig. Daarvoor ga je naar de website: https://mijn.knsb.nl/login

mijnKNSB

Als je nog niet eerder een licentie hebt aangevraagd bij de KNSB dan moet je bij de KNSB een inlog aanvragen. Daarna krijg je van de KNSB de inloggegevens en kun je op deze website je licentie aanvragen.

 • Je moet in het bezit zijn van een set armbandjes die je om doet tijdens de wedstrijd. 

 Neem anders de brochure van de KNSB het rijden van wedstrijden eens door. 

Wedstrijden rijden

Wanneer je een wedstrijdabonnement hebt aangevraagd mag je deelnemen aan wedstrijden.

Om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd moet je jezelf inschrijven. Dit kan via de volgende link https://inschrijven.schaatsen.nl. (Inschrijvingen kunnen alleen elektronisch gedaan worden.)

Je komt dan in een overzicht met alle wedstrijden die door de KNSB worden georganiseerd.

In de lijst zoek je de wedstrijd op waaraan je wilt deelnemen en klikt dan op de wedstrijd.

Je vindt nu alle informatie over de wedstrijd, ga naar het kopje inschrijven en vul je relatienummer in. Het relatienummer heb je bij de aanvraag van je licentie ontvangen.

Na sluiting van de inschrijving kunnen wijzigingen en afmeldingen alleen nog per mail of telefonisch door gegeven worden aan de organisatie van de desbetreffende wedstrijd.

Er worden verschillende soorten wedstrijden georganiseerd waaraan je kunt meedoen.

 

 1. De clubwedstrijden. Dit zijn de wedstrijden die we samen met de clubs uit Uitgeest en Castricum organiseren. Op deze wedstrijden komen alleen rijders van deze drie verenigingen in actie. Inschrijving staat open voor alle leeftijden. Het leuke van deze wedstrijden is dat we met de hele club aanwezig zijn op de baan en elkaar kunnen aanmoedigen. Deze wedstrijden vinden 3 a 4 keer per seizoen plaats.
 2. De categoriewedstrijden. Dit zijn wedstrijden die worden georganiseerd voor alle rijders van een bepaalde leeftijdscategorie. Hier kunnen alle leden van clubs die trainen op ijsbaan de Meent zich voor inschrijven. Je ziet hier dus wat minder clubgenoten in actie maar rijdt dus wel met allemaal leeftijdsgenoten.
 3. De Marathons. op donderdagavond kun je meedoen aan de marathon wedstrijden...
 4. Speciale wedstrijden. Er zijn een aantal wedstrijden in het jaar waar je door de trainers wordt gevraagd om de club te vertegenwoordigen in een interclub competitie.

Waar vind ik wat op de website. Hoe log ik in en waar pas ik mijn gegevens aan?

Elk lid van de Limmer IJsclub heeft toegangsgegevens ontvangen voor de website. Met die toegangsgegevens log je eerst in op de website onder in beeld.

inlogmodule

Indien je de inloggegevens bent vergeten kun je ze altijd opnieuw aanvragen en worden de gegevens gestuurd naar jouw E-mailadres.

Na het inloggen is er boven in het MENU een keuze bijgekomen -> LEDEN.

menubalk

Bij deze menukeuze staan allerlei relevante links voor onze leden. 

 • Bij Mijn Gegevens kunnen de eigen gegevens geraadpleegd en aangepast worden.
 • Bij Ledenoverzicht krijg je een overzicht van de ingeschreven leden van de club. Dit ledenoverzicht is dus alleen zichtbaar voor de overige leden van de club en niet voor buitenstaanders
 • Bij marktplaats kun je je schaatsgerelateerde spullen verkopen of kopen
 • Bij het overzicht van de trainers zie je de telefoonnummers en Emaiuladressen van de trainers.
 • Protocol gedrag is een document dat gaat over de veiligheid binnnen onze club in de breedtste zin van het woord.

Op het blad mijn gegevens staan dus de gegevens zoals die bij ons in de administratie zijn ingevoerd.

eigen gegevens

 

 • Het tabblad Gebruikersinformatie gaat over de NAW gegevens, wachtwoord en andere persoonlijke gegevens. Vul dit blad a.u.b. zo compleet mogelijk in. Een aantal opties kan je zelf niet invullen maar worden ingevuld door de ledenadministratie.
 • Het tabblad schaatsen gaat over jouw schaatsabonnement. In de zomperperiode kan je hier jouw voorkeur kenbaar maken voor het aanstaand winterseizoen. Nadat de abonnementen definitief zijn gekozen voor het seizoen worden de keuzes vastgezet voor de winterperiode.
 • Op het tabblad zomersporten kan je aangeven of je meedoet aan de zomersportactiviteiten die de club organiseert.
 • Op het tabblad nieuwsbrieven kan je je aan- en afmelden voor de verschillende nieuwsbrieven van onze club. We proberen de hoeveelheid bulkmail te beperken door de alleen nieuwsbrieven te sturen naar doelgroepen die het betreft.

Het E-mailadres is het veld dat wij gebruiken om onze leden van elkaar te kunnen onderscheiden in de administratie. Het wijzigen van het E-mailadres is iets dat u het beste kunt regelen door een E-mail te sturen aan de beheerder van de website of de ledenadministratie (bij de menukeuze contact kunt u het contactformulier vinden of zie: http://www.limmerijsclub.nl/index.php/contact/organisatie/4-bart-de-wolf ).

Zij passen het Emailadres dan voor u aan en u kunt direct weer met het nieuwe E-mailadres inloggen.

Nee, dat kan helaas niet. Wij gebruiken het E-mailadres, dat voor iedereen uniek is, als onderscheidend veld in onze administratie. Daardoor is het niet mogelijk om leden samen onder één E-mailadres in te schrijven. Er zijn tal van plekken waar u een gratis E-mailadres aan kunt maken zoals Hotmail, Outlook etc. Het aangemaakte E-maildres hoeft verder geen verwijzing of link met uw naam te hebben dus ook limmer.topschaatser@outlook.com mag u gewoon aanmaken. 

Het is wel belangrijk dat u een geldig E-mailadres opgeeft. Ongeldige E-mailadressen leiden namelijk tot een stroom aan foutmeldingen bij de beheerder van de website met als gevolg dat uw hele profiel van de website zal worden verwijderd.

De telefoonnummers en woonplaats van de trainers zijn alleen zichtbaar voor INGELOGDE leden. Na het inloggen vind je de gegevens bij de menukeuze LEDEN -> OVERZICHT TRAINERS. Bezoekers kunnen wel in contact treden met de trainers via een MAILFORMULIER. 

Je inlognaam verliezen is eigenlijk niet mogelijk. Je inlognaam is namelijk het E-mailadres waarmee je geregistreerd staat bij de club. Dat is dus ook het E-mailadres waarop je ook de mailings van de club ontvangt. Heb je echt helemaal geen idee met welk E-mailadres je staat geregistreerd dan kun je contact opnemen met de websitebeheerder. Er staat een contactformulier bij de menukeuze contact -> organisatie.

Onder aan bij het inlogvenster staat de mogelijkheid om een verloren gebruikersnaam of wachtwoord te herstellen. Klik daarop.

 

ww vergeten

Vink de optie wachtwoord verloren aan. Je ontvangt dan in je mail een nieuw wachtwoord voor de site. 

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten