clubkampioenschap2019 CustomOp zaterdag 2 februari heeft de club haar jaarlijks clubkampioenschap verreden op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Bij de pupillen werden drie afstanden gereden. De 100, 300 en 500 meter waarna het eindklassement is opgemaakt. Tamara Ditmars is de overal winnaar geworden van het gecombineerd pupillen jongens en meisjes klassement.

Bij de senioren moesten ook drie afstanden worden verreden en daar reden alle deelnemers een 500 en een 1000 en moesten kiezen of ze als laatste afstand een 1500 of een 3000 wilden rijden.  In dit klassement zijn bij de damens Renske Kramer en bij de heren Dennis Bloedjes als beste naar voren gekomen.

Tussen het pupillentoernooi en het seniorentoernooi in hadden we een gecombineerde wedstrijd waarbij pupillen, junioren en senioren samen in gemengde teams een teamsprint konden rijden. De pupil de eerste ronde op kop, de junior als tweede en tenslotte het geweld van de senior om het team een snelle tijd te laten rijden.  De combinatie met de collega's van IJsclub Uitgeest was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. 

 

 

Flyer jeugdschaatsen 2019 CustomAanhaken bij het tweede deel van het seizoen bij het jeugdschaatsen? We hebben weer plek voor nieuwe leden die zin hebben om samen met ons een hoop lol te maken op de IJsbaan en ondertussen ook nog goed te leren schaatsen. Als je het straks helemaal onder de knie hebt ga je later misschien wel wedstrijden rijden bij de pupillen? Yaelle, Jeanet en Anita helpen je graag om het te leren. Lijkt het je leuk. Stuur dan een mailtje aan Yaelle (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

startpistoolHet wedstrijdschema voor het seizoen 2018-2019 is weer bekend gemaakt. In het wedstrijdschema zijn er voor onze rijders een aantal wedstrijden die van belang zijn om in de gaten te houden.

  • De LUC clubwedstrijden. We strijden met alle leeftijdscategoriën van de verenigingen Limmen, Uitgeest en Castricum op onze "eigen" wedstrijdavonden.
  • De Categoriewedstrijden. Dit zijn wedstrijden voor een specifieke leeftijdscategorie waar je met leeftijdsgenotn van alle verenigingen de strijd aan kunt gaan.

Inschrijven voor de wedstrijden doe je op de site https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden. Voor het inschrijven dien je een geldige wedstrijdlicentie te hebben. Krijg je in de loop van het jaar een foutmelding tijdens het inschrijven? Dan is waarschijnlijk je wedstrijdlicentie verlopen en dien je hem te verlengen.

Klik hier voor het wedstrijdschema.

20180902 103148 resized 1 MobileGP Groot Classic 2 september 2018

Zondag 2 september is ook dit jaar weer de GP Groot Classic verreden. De fiets toertocht over een afstand van ca 100 km, uitgezet en georganiseerd de Limmer IJsclub als dank aan de firma GP Groot voor hun sponsorbijdrage voor de clubkleding van IJsclub.

De GP Classic wordt al vele jaren georganiseerd voor het personeel van GP en voor de leden en donateurs van de Limmer IJsclub, waarbij de deelnemers met gepaste snelheid, tijd voor een praatje een klein honderd kilometer door het mooie Noord-Holland afleggen.
Dat de GP-classic goed aanslaat bleek ook dit jaar weer. Net terug van de vakantie was opkomst dit jaar weer hoog. De weersvooruitzichten waren goed en de mooie zomer had waarschijnlijk gezorgd dat er veel gefietst is en dat het seizoen voor velen nog niet afgesloten hoeft te worden.
Na een kort welkomstwoordje, waar een deel van de route weer toegelicht, vertrok de groep van ca 60 deelnemers, via de Boekelermeer naar Alkmaar. Het begin was frisjes, maar de zon nam snel in kracht toe. Na passage van de Friese Brug en langs de molens aan de Hoornse vaart werd koers gezet naar de Beverkoog. Het lange lint van fietsers vertrok naar het ruime Noord Hollandse polderlandschap.
Jan Groot had intussen als echte wegkaptein een tweede peloton opgezet, dat op een kleine afstand achter het eerste peloton aan reed. Met als grote voordeel dat het snelheidsverschil tussen de eerste en laatste rijders werd beperkt en ieder lekker mee kon komen en bovenal een stuk veiliger !! Een goede zet.

20180902 103157 resized Mobile

In de polder was het tijd en verantwoord een tandje bij te schakelen en via Rustenburg, Ursem, Zuid Spierdijk, De Goorn op naar Avenhorn. De zon begon in kracht toe te nemen en er werd lekker gekeuveld in het peloton. Via Oudendijk werd koers gezet naar Schardam en met een korte blik op de Hoorn werd afgebogen naar Etersheim, langs het schooltje van Dik Trom naar Oosthuizen. Het was inmiddels wat later en inmiddels was de wind wat op gaan steken. Deze keer was de wind ons ook goed gezind, want met een aangenaam zonnetje en windje mee is het heerlijk fietsen.
Vanaf Oosthuizen was het vervolgens via Hobrede, Schardam naar de koffiestop bij Spijkerman in Purmerend, voor vele wielrenners een bekende plek voor een snelle bak koffie met de bekende appelpunt. Hup de fietsen in het rek, helmen af en snel naar binnen en even kijken wier er allemaal meerijden. Namens alle deelnemers dank aan GP voor de koffie met … Been en armstukken uit en toen op naar de laatste 50 km.
Deze voerde ons langs het Noord-Hollands kanaal naar Spijkerboor, langs de Starnmeer, West Knollendam, Krommenie richting Westzaan. Daar werd bij de watertoren het fietspad opgezocht naar Buitenhuizen. Nog even doorbijten voor het laatste stukje via de Zeedijk richting Busch en Dam en uiteindelijk via de jachthaven in Uitgeest en de Limmer Koog weer naar ons vertrekpunt bij GP Groot aan de Hoogeweg te Limmen.
De teller stond weer op 100. De geprognotiseerde gemiddelde snelheid was gehaald. Geen pech, heerlijk weer en tevreden deelnemers.

Volgend jaar dan maar weer, want een gezellig rondje fietsen is toch leuk…

 

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Laatste Nieuws

clubkampioenschap2019 Custom
februari 06, 2019

Dennis, Renske en Tamara Clubkampioen

in Nieuws
Op zaterdag 2 februari heeft de club haar jaarlijks clubkampioenschap verreden op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Bij de pupillen werden drie afstanden gereden. De 100, 300 en 500 meter waarna het eindklassement is opgemaakt. Tamara Ditmars is de overal winnaar…
Flyer jeugdschaatsen 2019 Custom
december 15, 2018

Jeugdschaatsen in 2019?

in Nieuws
Aanhaken bij het tweede deel van het seizoen bij het jeugdschaatsen? We hebben weer plek voor nieuwe leden die zin hebben om samen met ons een hoop lol te maken op de IJsbaan en ondertussen ook nog goed te leren schaatsen. Als je het straks helemaal onder de…
startpistool
oktober 05, 2018

Wedstrijdschema 2018-2019

in Nieuws
Het wedstrijdschema voor het seizoen 2018-2019 is weer bekend gemaakt. In het wedstrijdschema zijn er voor onze rijders een aantal wedstrijden die van belang zijn om in de gaten te houden. De LUC clubwedstrijden. We strijden met alle leeftijdscategoriën van…
20180902 103148 resized 1 Mobile
okt 05, 2018 1289

Verslag GP Groot Classic 2018

GP Groot Classic 2 september 2018 Zondag 2 september is ook dit jaar weer de GP Groot…
IMG 3462 Miniatuur
sept 14, 2018 1731

Katerloop 2018

Katerloop 2018 Zondag 9 september tijdens de Limmer Kermis is, in samenwerking met de…
PR Laddercompetitie
Flevonice

We gaan er regelmatig op uit met onze club

Uitstapjes

Katerloop

In de zomer organiseert de club de Katerloop

Katerloop

Arie Krom Bokaal

De enige echte natuurklassieker van de club

Arie Krom bokaal

GPGroot Classic

De GPGroot Classic is onze jaarlijkse toertocht op de fiets.

GPGroot Classic

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten